zon icon
SMCO-longrevalidatie

Longrevalidatie

COPD is een longaandoening waarbij u mogelijk klachten ervaart, zoals benauwdheid, kortademigheid, hoesten of vastzittend slijm. Hierdoor kunnen uw fysieke dagelijkse activiteiten, kracht en conditie achteruit gaan.

HomeBehandelingenLongrevalidatie

Longrevalidatie COPD 

Als u bij de eerstelijnsfysiotherapeut komt i.v.m. COPD bent u waarschijnlijk doorverwezen voor revalidatie door uw huisarts, de longspecialist of vanuit het revalidatie centrum. U bent uiteraard ook zonder verwijzing van de arts (DTF) welkom bij ons.

Al onze longfysiotherapeuten werken volgens de KNGF richtlijn COPD.
Indien tijdens de intake blijkt dat u een indicatie heeft voor eerstelijnsfysiotherapie , stellen wij samen met u een behandelprogramma op. Samen met uw therapeut stelt u geschikte doelen op en wordt de behandeling op de door u ervaren beperkingen opgesteld. Voorbeelden van deze beperkingen zijn, uw:

  • kennis over de aandoening
  • dagelijkse fysieke activiteiten 
  • fysieke capaciteit(kracht en conditie)
  • ademhaling en ontspanning

De duur van het behandelprogramma kan variëren van 6 weken tot een jaar.

Vergoeding fysiotherapie bij COPD

Afhankelijk van de ernst van uw klachten, krijgt u een aantal behandelingen vergoed uit de basis verzekering. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van uw eigen risico.
In het eerste jaar van uw behandeling kan de vergoeding variëren van 5 tot 70 behandelingen. In de volgende onderhoudsjaren varieert deze vergoeding van 0 tot 52 behandelingen.
Raadpleeg uw zorgverzekeraar over uw vergoeding.

Onze specialisten

Voor longrevalidatie hebben wij een aantal specialisten die klaar staan om u te ondersteunen bij uw klachten. Maak hieronder kennis met onze professionals.