zon icon
Afbeelding Fysio

Sport en bewegen

HomeSport en bewegen

Sport en beweging

Naast preventieve en curatieve fysiotherapeutische zorg bieden we ook pilates lessen en groeps training bij parkinson aan. 

Pilates

De Pilates Methode, ontwikkeld door de legendarische Joseph Pilates, is een oefenmethode voor het gehele lichaam. In de methode wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen body en mind en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle.

Krachtig en soepel lichaam

Het centrum van kracht (powerhouse), oftewel de buikspieren, rugspieren, binnenkant dijbeen en bilspieren, is het punt van waaruit alle oefeningen worden opgebouwd. Het resulteert in een krachtig, soepel lichaam en gestroomlijnde spieren, een goede houding en een groot bewustzijn van uw lichaam.

De methode gebruikt zes elementen te weten:

  • Concentratie
  • Centreren
  • Controle
  • Precisie
  • Vloeiende bewegingen
  • Ademhaling

Voor jong of oud, topatleet of niet

Pilates is toegankelijk voor iedereen, jong of oud, topatleet of niet. Voor iedereen die bewust met zijn lichaam wil omgaan, zijn of haar spieren in balans wil brengen, zijn of haar houding wil verbeteren en zichzelf fitter wil gaan voelen.

Kosten

De kosten worden per maand berekend. Een les kost 14 euro inclusief BTW, er zitten 10 á 11 lessen in een kwartaal. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. Bij een verhindering mag, bij plek, een les in het lopende kwartaal worden ingehaald op een ander tijdstip. 

Locatie en tijd

Maandag avond, locatie Sport Medisch Centrum Oegstgeest, Lange Voort 2c, 19.30-20.30 en 20.30-21.30

Dinsdag ochtend, locatie dansstudio Chee-Ling,  Oude Rijnsburgerweg 77, Oegstgeest, 09.00-10.00

Vrijdag ochtend, locatie dansstudio Chee-Ling, Oude Rijnsburgerweg 77, Oegstgeest  09.00-10.00 en 10.00-11.00

Pilates thuis oefenen? 

Krijg door deze link een impressie van onze pilatesles en/of oefen thuis rustig verder

Afbeelding revalidatie

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 2000 zorgverleners als neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen zijn aangesloten. Het streven is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is.

SMCO & ParkinsonNet

SMCO is sinds januari 2013 aangesloten bij dit Net. Dit betekent dat SMCO de fysiotherapie van mensen met Parkinson in de regio Oegstgeest mag verzorgen. Sinds 2013 is tevens de vergoeding van fysiotherapie voor mensen met Parkinson veranderd. Alleen behandelingen door een fysiotherapeut die aangesloten is bij het ParkinsonNet worden vergoedt. Anders niet!

Behandeling door fysiotherapeut

Het doel is het verbeteren of behouden van je zelfstandigheid en veiligheid. Veelal is de behandeling gericht op het verbeteren van specifieke dagelijkse activiteiten zoals lopen en het opstaan uit een stoel. De fysiotherapeut geeft je voorlichting over de aandoening, het belang van bewegen bij Parkinson en uiteraard praktische adviezen.

Afbeelding trainen