zon icon
Echografisch onderzoek

Echografisch onderzoek

Echografie biedt een sterke ondersteuning bij het stellen van een fysiotherapeutische diagnose. Dit stelt ons in staat om echt ‘in het lichaam te kijken’.

HomeBehandelingenEchografisch onderzoek

Echografisch onderzoek

Het echobeeld laat ons zien wat de oorzaak van de klachten is. Hierdoor kunnen we de hersteltijd beter bepalen. Wanneer klachten ernstig zijn, weten we wanneer we moeten doorverwijzen, dat scheelt onnodig behandelen.

Tevens kan met echografie de structuur dynamisch worden onderzocht, dit in tegenstelling tot bijv. een MRI. Daarnaast is het een groot voordeel dat een fysiotherapeut de echo’s maakt. Deze is niet alleen opgeleid om echo’s te maken, maar kan ook gelijk een passende behandeling en advies inzetten.

Echografisch onderzoek is een speerpunt in onze praktijk. Met het niveau waarop wij dit uitvoeren, onderscheiden wij ons van andere praktijken. Wij maken gebruik van high-end echografie apparatuur zoals u deze ook in ziekenhuizen aantreft (Samsung HS40).

Bij ons op het SMCO heeft Alexander Robert zich volledig gespecialiseerd in echografie en heeft inmiddels 16 jaar ervaring in deze discipline. Alexander is tevens al ruim 12 jaar docent bij het Nationaal trainingscentrum voor echografie (NT-e)