zon icon

HomeMedewerkersFemke Vlieland

Femke Vlieland

Diëtist en leefstijlcoach

Femke werkt al ruim 20 jaar met veel plezier als diëtist en leefstijlcoach in de gezondheidszorg. Van die 20 jaar heeft ze een groot deel in een academische setting gewerkt, namelijk in het Leids Universitair Medisch Centrum op de afdeling Dietetiek. Daarna was ze een aantal jaren docent Voeding en Dietetiek aan de Haagse Hogeschool, waar ze haar opgedane kennis met veel plezier heeft weten over te dragen aan nieuwe lichtingen diëtisten. Nu werkt ze alweer geruime tijd met veel plezier als zelfstandig diëtist. Met deze jarenlange ervaring, passie voor haar vak en een uitgebreide expertise rondom voeding kan zij uitstekend mensen helpen te bereiken wat ze willen bereiken in het leven.

En ze helpt u ook graag!

Om u een beeld te geven van de afgelopen 20 werkjaren, ziet u hier haar opleidingen en werkervaringen:

 • HBO Voeding & Diëtetiek (Haagse hogeschool)
 • Opleiding docent Hoger Beroepsonderwijs (Vrije Universiteit)
 • post-HBO kinderdiëtetiek (hogeschool van Arnhem en Nijmegen
 • post-HBO behandeling van eetstoornissen (hogeschool van Arnhem en Nijmegen)
 • post-HBO motivational interviewing / gesprekstechnieken (hogeschool van Arnhem en Nijmegen)
 • post-HBO sportdiëtetiek (hogeschool van Amsterdam)
 • Gekwalificeerd leefstijlcoach (erkend door Nederlandse Vereniging Diëtisten)
 • 1 jaar werkervaring als kinderdiëtist bij Erasmus MC
 • 8 jaar werkervaring als kinderdiëtist bij LUMC-Curium (onder anderen bij het zorgprogramma eetstoornissen van Curium-LUMC)
 • 10 jaar werkervaring als klinisch diëtist bij LUMC (onder andere Niercentrum, Oncologie)
 • 9 jaar werkervaring als docent aan de opleiding Voeding en Diëtetiek van Haagse Hogeschool

Haar rol als zorgverlener:

Als diëtist en leefstijlcoach heeft Femke jarenlange ervaring op het gebied van dieet- en voedingsadviezen, motiverende gesprekstechnieken en coaching. Enkele van haar specialisaties zijn eetstoornissen, obesitas en overgewicht, emotie-eten, nierziekten, ondervoeding, oncologie, kindzorg, sportvoeding en antropometrie. Ook heeft ze enkele jaren groepen begeleid obv het leefstijlprogramma van SLIMMER (de gecombineerde leefstijlinterventie / GLI).

Haar rol als trainer:

Femke is niet alleen een diëtist, maar ook een expert in het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs en trainingsprogramma’s in de voedingsbranche. Ze maakt gebruik van technieken zoals blended learning programma’s en ICT toepassingen in haar scholing en trainingen. Ze heeft een schat aan kennis en ervaring in het medisch onderwijs.
Ze is in haar jaren als docent op de Haagse Hogeschool betrokken geweest bij het coördineren, ontwikkelen en verzorgen van verschillende didactische cursussen/trainingen.

Aanwezig

Locatie Oegstgeest